Kataja piirin ykkönen Nuorisotoimintakilpailussa ja Seuraliigassa

Kauden 2018 valtakunnallinen yleisurheilun Nuorisotoimintakilpailu päättyi syyskuun loppuun ja Seuraliiga Sm-viesteihin syyskuussa. Joensuun Kataja oli molemmissa pistekilpailuissa tänä vuonna Pohjois-Karjalan ykkösseura ja Pyhäselän Urheilijat toisena.

Nuorisotoimintakilpailussa seurat kokoavat pisteitä alle 13-vuotiaiden lasten pm-kisaosallistumisista sekä lisenssimäärällä mitattuna harrastajamääristä. Joensuun Kataja keräsi kauden aikana yhteensä 551 pistettä, jolla sijoittui valtakunnan listalla 17:nneksi. Pyhäselän Urheilijat sijoittui heti seuraavaksi sijalle 18 kerättyään 543 pistettä. Liperin Taimi kipusi 452 pisteellään sijalle 24.  Polvijärven Urheilijat puolestaan löytyy sijalta 46 saatuaan kasaan 311,5 pistettä.

Seuraliigassa pisteitä seurat saavat yli 14-vuotiaiden Sm-kisamenestyksestä, urheilijoiden parhaasta lajistaan saamista tulospisteistä sekä yli 14-vuotiaiden lisenssiurheilijoiden määrästä. Tässäkin pistekilpailuissa Joensuun Kataja oli piirin paras kerättyään 579,5 pistettä ja sijoituttuaan kahdeksanneksi. Pyhäselän Urheilijat löytyy sijalta 40 saatuaan 184 pistettä. Polvijärven Urheilijat on seuraliigassa Pohjois-Karjalan seuroista kolmantena 35 pisteellään.

Seuraliigan perusteella määräytyy myös ensi kaudelle seuraluokittelu. Joensuun Kataja jatkaa Superliigassa, Pyhäselän Urheilijat Ykkösliigassa ja Polvijärven Urheilijat Kakkosliigassa. Muut piirin seurat ovat Kolmosliigassa.

Suomen Urheiluliitto palkitsee vuosittain Seuraliigan ja Nuorisotoimintakilpailun parhaat seurat seuraliigan muodostamien sarjojen perusteella. Joensuun Kataja sijoittui Seuraluokittelussa Superliigan seuroista kahdeksanneksi ja saa siitä 5000 euron palkinnon. Nuorisotoimintakilpailussa Pyhäselän Urheilijat oli Ykkösliigan ja Polvijärven Urheilijat Kakkosliigan kuudes, molemmat saavat 400 euroa. Liperin Taimi puolestaan oli Nuorisotoimintakilpailussa Kolmosliigassa toinen ja saa näin 700 euron palkinnon.

Nuorisotoimintakilpailun pisteet
Seuraliigan pisteet

Nuorisotoimintakilpailun säännöt
Seuraliigan säännöt