Koulutukset

Koulutetut ohjaajat ja valmentajat on yksi yleisurheiluseuratoiminnan kulmakivi.  Pokaryn perustoimintaa on järjestää aktiivisesti laadukkaita ohjaaja- ja valmennuskoulutuksia. Koulutuksista saa hyvän tietopaketin, sparrausta ja paljon käytännön vinkkejä sekä uudet että kokeneet tekijät. Seurojen kannattaa siis huolehtia, että kaikki halukkaat pääsevät mukaan koulutuksiin.

Tiedustelut:

Ilpo Koponen 050 4145085.

Tulevien ohjaajakoulutusten esitteet:


Yleisurheiluohjaajatutkinto Joensuu Areenassa ja Joensuun Keskuskentällä, lauantaina 24.10. ja sunnuntaina 25.10. Yleisurheiluohjaajatutkinto on yleisurheilun peruspaketti, joka kaikkien yleisurheilukouluohjaajien kannattaa käydä. Lisäksi yleisurheilevien lasten vanhemmille koulutus antaa hyvät perustiedot lapsen harrastuksen tukemiseen.

 • Kurssin osaamistavoite: Kurssin jälkeen kurssilainen osaa opettaa ja ohjata 7-11 -vuotiaiden lasten liikuntaa ja harjoituksia lapselle turvallisella ja kehittävällä tavalla. Kurssilla käydään läpi kaikkien yleisurheilulajien perusteet.
 • Kurssin hinta: 100e (sisältää materiaalin ja ohjauksen)
 • Ilmoittautumiset: 17.10.2020 mennessä Yleisurheilurekisteri.fi → palvelutunnus 2020YT10
 • Kurssin esite: Kurssin virallinen esite löytyy TÄÄLTÄ.
 • Tiedustelut: Ilpo Koponen / ilpo.koponen@sul.fi / 050 414 5085

Nuorten Yleisurheiluohjaajatutkinto (11-15-vuotiaiden ohjaajille)

Nuorten yleisurheiluohjaajatutkinto Joensuu Areenassa ja Joensuun Keskuskentällä, perjantaina 9.10. klo 17-20.30, sunnuntaina 11.10 klo 9-19, lauantaina 24.10. klo 9-19 ja sunnuntaina 25.10. klo 9-19 (kellonajat voivat vielä tarkentua).

Kurssille voivat hakea yli 15-vuotiaat yleisurheiluohjaajatutkinnon suorittaneet sekä jonkin verran ohjaajakokemusta omaavat

 • Kurssin sisältö: nuorten ohjaaminen ja harjoituksen johtaminen, nuorten urheilun perusteet sekä
  yleisurheilun lajiopetus.
 • Kurssin hinta: 200e (sisältää materiaalin verkkokoulutusympäristössä)
 • Ilmoittautumiset: 27.9.2020 mennessä www.yleisurheilurekisteri.fi / palvelutunnus: 2020NYT7
 • Kurssin esite: Kurssin virallinen esite löytyy TÄÄLTÄ.
 • Tiedustelut: Ilpo Koponen / ilpo.koponen@sul.fi / 050 414 5085

Ohjaaja- ja valmentajakoulutuksen lisäksi järjestetään toimitsija- ja tuomarikoulutusta. Yleisurheilukisoissa toimitseminen on pääsääntöisesti helppoa hommaa, kuka tahansa onnistuu kyllä vetämään mittanauhaa, tasoittamaan pituushypyn alastulopaikkaa tai nostamaan korkeushyppyriman takaisin paikalleen. Monessa kilpailutilanteessa tarvitaan kuitenkin myös hieman lisätietoa, maalikamerakuvan tulkitseminen, tiukan korkeushyppykilpailun loppusijoitusten määrääminen, seiväshyppytelineiden siirtäminen tai keihään alastulopaikan määrittäminen onnistuvat paljon paremmin kun niihin käy pienen toimitsijakoulutuksen, jossa vastaukset edellä mainittuihin haasteisiinkin kerrotaan.

Tulevien tuomarikoulutusten esitteet:

Ei esitteitä tällä hetkellä. Jos tarvitsette koulutusta omaan seuraanne ja teillä olisi jo tiedossa vähintään puolenkymmentä koulutettavaa olkaa yhteydessä kurssin vetäjään. Koulutus on kätevintä järjestää omalla paikkakunnalla ja mahdollisuuksien mukaan ainakin osittain yhdistää esim. lasten kisoihin.

Kurssin pitää Kimmo Hyppönen, joten ilmoittautumiset ja tiedustelut häneltä (kimmohypponen@hotmail.com ,050-3252584).