Koulutukset

Koulutetut ohjaajat ja valmentajat on yksi yleisurheiluseuratoiminnan kulmakivi.  Pokaryn perustoimintaa on järjestää aktiivisesti laadukkaita ohjaaja- ja valmennuskoulutuksia. Koulutuksista saa hyvän tietopaketin, sparrausta ja paljon käytännön vinkkejä sekä uudet että kokeneet tekijät. Seurojen kannattaa siis huolehtia, että kaikki halukkaat pääsevät mukaan koulutuksiin.

Tiedustelut:

Ilpo Koponen 050 4145085.

Tulevien ohjaajakoulutusten esitteet:


Yleisurheiluohjaajatutkinto Joensuun Keskuskentällä, ensimmäinen jakso sunnuntaina 19.5.2019 ja toinen sunnuntaina 9.6.2019.

  • Kurssin osaamistavoite: Kurssin jälkeen kurssilainen osaa opettaa ja ohjata 7-11 -vuotiaiden lasten liikuntaa ja harjoituksia lapselle turvallisella ja kehittävällä tavalla.
  • Kurssin hinta: 120e (sisältää materiaalin ja ohjauksen)
  • Ilmoittautumiset: 9.5.19 mennessä. Yleisurheilurekisteri.fi -> palvelutunnus 2019YT4
  • Anssi Vänskä / anssivanska@yahoo.com / 041-4537332

Koulutuksen esite: Yleisurheiluohjaajakurssi Joensuu


Nuorten Yleisurheiluohjaajatutkinto

Ei tällä hetkellä esitettä

  • Tiedustelut: Ilpo Koponen / ilpo.koponen@sul.fi / 050 414 5085

Ohjaaja- ja valmentajakoulutuksen lisäksi järjestetään toimitsija- ja tuomarikoulutusta. Yleisurheilukisoissa toimitseminen on pääsääntöisesti helppoa hommaa, kuka tahansa onnistuu kyllä vetämään mittanauhaa, tasoittamaan pituushypyn alastulopaikkaa tai nostamaan korkeushyppyriman takaisin paikalleen. Monessa kilpailutilanteessa tarvitaan kuitenkin myös hieman lisätietoa, maalikamerakuvan tulkitseminen, tiukan korkeushyppykilpailun loppusijoitusten määrääminen, seiväshyppytelineiden siirtäminen tai keihään alastulopaikan määrittäminen onnistuvat paljon paremmin kun niihin käy pienen toimitsijakoulutuksen, jossa vastaukset edellä mainittuihin haasteisiinkin kerrotaan.

Tulevien tuomarikoulutusten esitteet:

2-tason tuomarikoulutus järjestetään Joensuussa 11.6.2019. Kurssi järjestetään Itä-Suomen Liikuntaopiston tiloissa (Länsikatu 15, Joensuu) klo 18-21. Kurssille pääsyvaatimuksena on tuomarikoulutuksen 1-tason suorittaminen.

Kurssin pitää Tapio Lamberg, joten ilmoittautumiset ja tiedustelut häneltä (tapio.lamberg@gmail.com).