Koulutukset

Koulutetut ohjaajat ja valmentajat on yksi yleisurheiluseuratoiminnan kulmakivi.  Pokaryn perustoimintaa on järjestää aktiivisesti laadukkaita ohjaaja- ja valmennuskoulutuksia. Koulutuksista saa hyvän tietopaketin, sparrausta ja paljon käytännön vinkkejä sekä uudet että kokeneet tekijät. Seurojen kannattaa siis huolehtia, että kaikki halukkaat pääsevät mukaan koulutuksiin.

Tiedustelut:

Ilpo Koponen 050 4145085.

Tulevien ohjaajakoulutusten esitteet:


Yleisurheiluohjaajatutkinto Joensuun Keskuskentän ympäristössä ja Liperin Jyrin kentällä, ensimmäinen jakso sunnuntaina 7.6.2020 klo 9-16 Joensuussa ja toinen lauantaina 13.6.2020 Liperissä.

  • Kurssin osaamistavoite: Kurssin jälkeen kurssilainen osaa opettaa ja ohjata 7-11 -vuotiaiden lasten liikuntaa ja harjoituksia lapselle turvallisella ja kehittävällä tavalla.
  • Kurssin hinta: 100e (sisältää materiaalin ja ohjauksen)
  • Ilmoittautumiset: 4.6.2020 mennessä. Yleisurheilurekisteri.fi -> palvelutunnus 2020YT7
  • Anssi Vänskä / anssivanska@yahoo.com / 041-4537332

Koulutuksen esite: Yleisurheiluohjaajatutkinto, kesäkuu 2020


Nuorten Yleisurheiluohjaajatutkinto (10-15-vuotiaiden ohjaajille)

Ei tällä hetkellä esitettä, tarkoitus järjestää syksyllä 2020 Joensuussa

  • Tiedustelut: Ilpo Koponen / ilpo.koponen@sul.fi / 050 414 5085

Ohjaaja- ja valmentajakoulutuksen lisäksi järjestetään toimitsija- ja tuomarikoulutusta. Yleisurheilukisoissa toimitseminen on pääsääntöisesti helppoa hommaa, kuka tahansa onnistuu kyllä vetämään mittanauhaa, tasoittamaan pituushypyn alastulopaikkaa tai nostamaan korkeushyppyriman takaisin paikalleen. Monessa kilpailutilanteessa tarvitaan kuitenkin myös hieman lisätietoa, maalikamerakuvan tulkitseminen, tiukan korkeushyppykilpailun loppusijoitusten määrääminen, seiväshyppytelineiden siirtäminen tai keihään alastulopaikan määrittäminen onnistuvat paljon paremmin kun niihin käy pienen toimitsijakoulutuksen, jossa vastaukset edellä mainittuihin haasteisiinkin kerrotaan.

Tulevien tuomarikoulutusten esitteet:

Ei esitteitä tällä hetkellä. Jos tarvitsette koulutusta omaan seuraanne ja teillä olisi jo tiedossa vähintään puolenkymmentä koulutettavaa olkaa yhteydessä kurssin vetäjään. Koulutus on kätevintä järjestää omalla paikkakunnalla ja mahdollisuuksien mukaan ainakin osittain yhdistää esim. lasten kisoihin.

Kurssin pitää Kimmo Hyppönen, joten ilmoittautumiset ja tiedustelut häneltä (kimmohypponen@hotmail.com ,050-3252584).